Hac Kuraları 2024

Hac kuraları 2024 tarihleri, Hac kaydı yaptırmak için bekleyenler tarafından merak ediliyor. Dolayısıyla Hac ibadeti ile ilgili en çok sorulan sorulan sorular aşağıdaki gibidir:

  • Hac kuraları ne zaman 2024
  • 2024 Hac Kuraları  ne zaman çekilecek
  • 2024 Hac kuraları ne zaman çekiliyor

Biz de Tahir Tur olarak bu yazımızda sizlerin “2024 Hac kuraları ne zaman çekilecek?” sorusuna cevap vermek ve aynı zamanda Hac kuraları hakkında sizi bilgilendirmek istedik.

hac kayıtları 2023 - 2023 hac kayıtları ne zaman - 2023 hac başvurusu - diyanet hac fiyatları 2023

2024 Hac Kayıtları Başladı!

Müslümanların merakla beklediği 2024 Hac kayıt tarihleri açıklandı. Hac için ilk defa kayıt yaptıracak kişiler 2024 Hac ön kayıt tarihlerinde başvuru yapacaklar.

2024 Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek? 

2024 Hac Kuraları ne zaman çekilecek sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz kesin bir cevap verilmedi.  Hac kuraları 2024 tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Aralık ayının başlarında olması bekleniyor.


2023 Hac Fiyatları İçin Tıklayınız

Hac Kura Sistemi Nasıldır? – Katsayılı Kura Sistemi Nedir?

Hac kuralarında “katsayı” olarak isimlendirilen bir sistem mevuttur. Katsayı puanı hac kurasına katılacak bir kişinin kurada çıkma ihtimalini ifade eden bir ifade eder. Eğer bir Hacı adayının katsayı puanı yüksek ise, o kişiye Hac çıkma ihtimali de yüksektir. Bu durum aynı zamanda o kişinin, uzun bir süredir Hac kura sırası beklediğini de gösterir.

Katsayı, Hac için ilk müracaat yılı ve toplam yıl sayısı esas alınarak belirlenir.

Hac için ön kaydınızı yaptırdığınız toplam yıl, kendisi ile çarpılarak katsayı hesaplanır. Şimdi vereceğimiz örnek ile konuyu daha iyi anlayacaksınız.

Örneğin, siz 2020 yılında hac için ön kayıt yaptırmış olun. Bu durumda;

1×1= 1

Kat sayınız 1 olur.

Eğer 2019 yılında kayıt yaptırdıysanız,

2×2= 4’dür.

Dolayısıyla başvuru yılının üzerinden zaman geçtikçe, katsayı puanınız da artar. Katsayı puanınız 2 ise, Hac kuralarında isminiz 2 defa geçer. Kat sayı puanınız 10  ise, Hac kuralarında isminiz 10 defa geçer.

Her yıl, katsayı bir puan artarak devam eder.

2010 yılında ön kayıt yaptıran ve 2021 yılına kadar kaydını aralıksız Hac kaydını devam ettiren bir kişi;

11×11= 121 katsayı puanı elde eder ve kurada ismi 121 defa geçer.


2023 Hac Başvurusu – 2023 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? yazımızı okumak için tıklayınız

Hac Kurası Bekleme Süresi Ne Kadardır?

Dinimizin 5 şartından ve en önemli farzlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için ülkemizde Hac kura sistemi uygulanır. Bu kutsal vazifeyi yerine getirmek isteyen birçok insan olması ve her yıl Suudi Arabistan her ülke için bir kontenjan belirlemesi  nedeniyle Hac kurası bekleme süresi uzun olabiliyor.

Hac kuralarında bekleme süresi için belirli bir zaman vermek mümkün değildir. Ancak uzun süre bekleyebileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Kura sırası beklemek istemeyen kişiler için de “Kurasız Hac” veya diğer bir ifadeyle “Özel Hac” gibi bir imkan da mevcuttur.


Eğer daha önce Hacca gittiyseniz veya ilk olarak Umreye gitmek istiyorsanız, Umre turlarımızı da inceleyebilirsiniz.

2022 - 2023 Umre Turları ve En Ucuz Umre Fiyatlarını İncelemek İçin Tıklayınız

Hac Konusu ile İlgili Okuyabileceğiniz Diğer İçerikler